De unieke objecten en foto's uit onder andere de privé-collectie van Sjoukje Dijkstra zijn nog één week te zien in het verenigingscentrum van de Vereniging Historisch Amstelveen aan Orion 19A in Amstelveen. Heeft u de tentoonstelling nog niet gezien, komt u dan snel nog even kijken.

De tentoonstelling is samengesteld door Jos Pronk en Marnix Koolhaas in samenwerking met de stichting ‘De Poolster’ (schaatscultuur en schaatshistorie van Nederland). Er worden onder andere attributen uit de privécollectie van Sjoukje Dijkstra getoond en uit de collecties van Jos Pronk, Marnix Koolhaas, Frits Locher, Bert Lassche en van de Amstelveense schaatsvereniging ‘De Poelster’. Eveneens wordt aandacht geschonken aan het schaatsen in Amstelveen en nabije omgeving.
De tentoonstelling is nog te zien op zaterdag 2 april en zondag 3 april van 14.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis voor leden van de Vereniging Historisch Amstelveen, van de Poolster en van de Poelster, voor niet-leden € 2.50.

Ook het door Sjoukje Dijkstra en Joan Haanappel gesigneerde nummer van Amstel Mare met onder andere een interview met Sjoukje is nog voor € 10 te koop. De helft van de opbrengst komt ten goede aan de Stichting Kunstrijden Nederland.