Tentoonstelling
De tentoonstelling is samengesteld door Jos Pronk en Marnix Koolhaas in samenwerking met de stichting ‘De Poolster’ (schaatscultuur en schaatshistorie van Nederland). Er worden onder andere attributen uit de privécollectie van Sjoukje Dijkstra getoond en uit de collecties van Jos Pronk, Marnix Koolhaas, Frits Locher, Bert Lassche en van de Amstelveense schaatsvereniging ‘De Poelster’. Eveneens wordt aandacht geschonken aan het schaatsen in Amstelveen en nabije omgeving.
De tentoonstelling is vanaf 6 maart 2022 tot en met 3 april 2022 te bezichtigen op zaterdagen en zondagen van 14.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis voor leden van de Vereniging Historisch Amstelveen, van de Poolster en van de Poelster, voor niet-leden € 2.50.

Lezing
Op donderdag 10 maart 2022 geven Jos Pronk en Marnix Koolhaas een lezing over Sjoukje Dijkstra en schaatsen in en om Amstelveen.
Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: Orion 19A in Amstelveen
De toegang is gratis voor leden van de Vereniging Historisch Amstelveen, van de Poolster en van de Poelster, voor niet-leden € 2.50.
Tevens kan dan de tentoonstelling over Sjoukje Dijkstra worden bezichtigd.

Gesigneerde Amstel Mare met artikelen over Sjoukje Dijkstra
In het decembernummer 2021 van Amstel Mare kunt u het interview met Sjoukje lezen dat Jos Pronk en Marnix Koolhaas met haar hebben gehouden en tevens de bijdrage van Frits Suèr over Sjoukje. Wij hebben Sjoukje en Joan Haanappel bereid gevonden een aantal Amstel Mares te signeren. Deze nummers zijn voor € 10 te koop (exclusief eventuele verzendkosten). De extra opbrengst komt ten bate van de ‘Joan Haanappel Stichting Kunstrijden Nederland’, waaraan zowel Joan als Sjoukje verbonden is. De stichting heeft tot doel het stimuleren van het kunstrijden in Nederland in algemene zin en in het bijzonder het stimuleren van jong toptalent. Neemt u even contact met ons op als u zo’n bijzonder nummer van Amstel Mare wilt aanschaffen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Annemiek van der Wielen