Les 'Uurtje historisch Amstelveen'

Middels een PowerPointpresentatie en een aantal groepsopdrachten binnen het gebouw van de VHA willen we de kinderen iets meegeven van onze gemeentelijke historie. In dit uur informeren we de kinderen o.a. over het veendorp Amstelveen, de buitenplaatsen (aan de Amstel), het oude dorp, de annexaties van grondgebied door Amsterdam en over het onderwijs in het verleden. Wij verzorgen deze les voor een vergoeding van € 2 per kind.
Informatie en inschrijving: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rondleiding Oude Dorp

Wilt u het Oude Dorp van Amstelveen en zijn rijke historie nader leren kennen? Die mogelijkheid is er op zaterdag 11 mei a.s. Loes Fruijt, oud-docente geschiedenis, heeft voor ons een wandelroute samengesteld door het Oude Dorp. Tijdens de route vertelt zij diverse wetenswaardigheden over het dorp. De duur van de wandeling is ongeveer een uur.
Voor leden van de VHA is de rondleiding gratis. Maximaal tien personen kunnen deelnemen. U kunt zich voor de rondleiding opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vol is vol.
Deze rondleiding is op dit moment uitsluitend voor leden. In de toekomst bieden wij de rondleiding ook aan andere, geinteresseerde personen aan.

Lezing over historisch Amstelveen

Voor wijkcentra en verzorgingshuizen bieden wij een lezing aan over historisch Amstelveen. Aan de hand van beelden wordt verteld over de rijke geschiedenis van uw woonplaats. De kosten zijn € 2 per persoon.
Informate: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ook is het mogelijk om dat wij voor een gezelschap een lezing geven. Kosten en informatie op aanvraag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een voorbeeld is het Odensehuis Amstelveen, waarvan er op 10 juli 2024 een groep ons verenigingscentrum bezocht. Zie hieronder hun enthousiaste reactie.
https://www.facebook.com/share/p/rMcozeeL7bLF77FQ/