Amstel Mare

Amstel Mare is het tijdschrift van de Vereniging Historisch Amstelveen. Hierin worden allerlei kortere artikelen over de geschiedenis van Amstelveen gepubliceerd. Amstel Mare bestaat sinds 1990 en verschijnt vier keer per jaar. De redactie streeft ernaar een veelzijdig aanbod van artikelen in iedere uitgave op te nemen. Inmiddels zijn er ook enkele themanummers van Amstel Mare uitgegeven. Iedere gewone Amstel Mare omvat 32 pagina's, waarbij ook ruimte is gereserveerd voor advertenties. Amstel Mare wordt gratis toegezonden aan de leden van de vereniging.

 

Hieronder is beknopt de inhoud weergegeven van de meest recente uitgave van Amstel Mare. Via de link naar het register van Amstel Mare onderaan deze pagina kunt u het register van de oudere nummers raadplegen.

 

 

Inhoud meest recente nummer

In het decembernummer van 2018 van Amstel Mare (jaargang 29, nummer 111) zijn de volgende artikelen opgenomen: 

  • Hein Koningen: Zout op het veen, heemparken in droge, hete zomers
  • De vier seizoenen in Amstelveen: winter
  • Gerda van der Mije-Rudolphus en Maureen van Munster: Altijd op zoek naar iets nieuws, 65 jaar Sportschool Buenting
  • Peter van Schaik: Nieuwer-Amstel en de Eerste Wereldoorlog
  • Peter van Schaik: De Rabobank jubileert, een recensie 

 
Register Amstel Mare
In dit register zijn alle artikelen die in Amstel Mare zijn verschenen chronologisch opgenomen (op jaar van verschijning). Klik op het kopje 'Register Amstel Mare' om het register te openen. Het register is in pdf-formaat en heeft een zoekfunctie. (Door te klikken met de rechtermuisknop kunt u het zoekscherm tonen)