VHA doet mee aan Week van de Ontmoeting

 
 
 

Duik in het verleden met Historisch Amstelveen tijdens de Week van de Ontmoeting.

Heeft u belangstelling in de geschiedenis én wilt u mensen ontmoeten met dezelfde interesse?

Praat onder het genot van een kopje koffie mee over de geschiedenis van Amstelveen en krijg informatie over de activiteiten van de vereniging. Er is een doorlopende fotopresentatie van oude foto’s van Amstelveen. Ook kunt u snuffelen tussen tweedehands boeken over geschiedenis op de historische boekenmarkt.

 

Tijd: van 11.00 tot 16.00 uur

Locatie: Orion 19A, Amstelveen

 

Verenigingscentrum gesloten op 9 september

Op zaterdag 9 september a.s. is ons verenigingscentrum aan Orion 19A in Amstelveen gesloten in verband met Open Monumentendag.
De week daarop, zaterdag 16 september, tussen 11.00 uur en 13.00 uur, bent u weer van harte welkom.

 

Open Monumentendagen 9 september

Op 9 september 2023 (Open Monumentendagen) zijn wij samen met de AWN (vereniging van vrijwilligers in de archeologie), afdeling Amsterdam e.o. aanwezig in de St. Urbanuskerk in Bovenkerk (Amstelveen) van ongeveer 11.00 uur tot 16.00 uur. Komt u ook even kijken bij onze informatiestand?
U kunt hier informatie krijgen over onze activiteiten en die van de AWN. Tevens zijn onze publicaties hier te koop.

Nationale Archeologiedagen

Heeft u altijd al willen weten wat archeologie inhoudt en wat er in Amstelveen is gevonden? Tijdens de Nationale Archeologiedagen besteden de AWN (Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie) afdeling Amsterdam en omstreken en de VHA (Vereniging Historisch Amstelveen) aandacht aan archeologie en geschiedenis. Op zaterdag 17 juni is onze locatie aan Orion 19A in Amstelveen tussen 11.oo uur en 16.00 uur voor het publiek geopend. Om 12.00 uur wordt een presentatie gegeven over archeologie, gekoppeld aan een rondleiding langs het archeologisch materiaal. Om 14.30 uur kan naar een lezing over de geschiedenis van Amstelveen worden geluisterd.
Gedurende de hele dag geven wij informatie over onze activiteiten. Kinderen kunnen kennis maken met archeologie en geschiedenis door een speurtocht te doen aan de hand van vragen en tevens kunnen zowel kinderen als volwassenen archeologische voorwerpen laten determineren. Er is een doorlopende fotopresentatie van oude foto’s van Amstelveen. Ook kunt u snuffelen tussen tweedehands boeken over geschiedenis en archeologie op de historische boekenmarkt.

Komt u ook langs op 17 juni tijdens de Nationale Archeologiedagen?

Tijdstip: 11.00 uur tot 16.00 uur
Locatie: Orion 19A, 1188 BZ Amstelveen