Nationale Archeologiedagen 18 juni 2022

 

 

Maak kennis met archeologie en de historie van Amstelveen op 18 juni 2022

Heeft u altijd al eens willen weten wat archeologie inhoudt? Bent u nieuwsgierig naar wat er in uw regio gevonden is en welke verhalen hierover te vertellen zijn? Dan heeft u op zaterdag 18 juni a.s. de kans tijdens de Nationale Archeologiedagen. De Archeologiedagen brengen het verleden tot leven met honderden activiteiten door het hele land. In Amstelveen laten de AWN (de vereniging van vrijwilligers in de archeologie), afdeling Amsterdam en omstreken, en de Vereniging Historisch Amstelveen (VHA) u kennis maken met wat er in de loop van de tijd in Amstelveen gevonden is. Op deze dag kunt u de geschiedenis van uw woonplaats Amstelveen ontdekken.

De AWN en de VHA houden een open dag in het verenigingscentrum van de VHA in Amstelveen. U kunt dan worden geïnformeerd over onze archeologische werkzaamheden, de historie van Amstelveen en u kunt ook vondsten bekijken. Om 12.00 uur en om 15.00 uur geeft dhr. P. Hoogers (voorzitter AWN, afdeling Amsterdam en omstreken) een lezing over de opgravingen op de plek van de bekende uitspanning (herberg) ’t Kalfje. Deze herberg lag aan de Amstel bij de Kalfjeslaan en is eind 1966/begin 1967 gesloopt. In de jaren negentig van de 20ste eeuw is hier gegraven en zijn onder andere de restanten van ’t Kalfje onderzocht. In de presentatie wordt aandacht besteed aan de bouwhistorie en aan de resultaten van de opgravingen. Vrijwilligers van de AWN en de VHA zijn aanwezig om u rond te leiden en informatie te geven.
Daarnaast is er een kleine boekenmarkt met nieuwe en tweedehands boeken over geschiedenis, ook over Amstelveen. Met uw aankoop steunt u de activiteiten van de VHA.

 
Datum: 18 juni 2022
Tijdstip: 11.30 uur – 16.00 uur.
Archeologische lezingen ’t Kalfje: 12.00 uur en 15.00 uur
Locatie: Verenigingscentrum Vereniging Historisch Amstelveen, Orion 19A, 1188 BZ Amstelveen