Tentoonstelling Sjoukje Dijkstra

Sjoukje Dijkstra, bekend schaatsfenomeen en oud-inwoonster van Amstelveen, is in januari  2022 80 jaar geworden. Dat vieren wij met een interview met Sjoukje in het decembernummer van 2021 van Amstel Mare en een tentoonstelling over haar in ons verenigingscentrum.

De tentoonstelling wordt op 5 maart 2022 geopend door burgemeester T. Poppens om 14.00 uur. U bent hierbij van harte uitgenodigd voor de officiële opening. Vanwege de beperkte capaciteit van de zaal vragen wij u hiervoor te reserveren. U kunt zich tot 4 maart 2022 aanmelden. Na de opening zal de tentoonstelling op zaterdagen en zondagen tot en met 3 april 2022 geopend zijn tussen 14.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis voor leden en voor niet leden € 2.50.

De tentoonstelling vindt plaats in samenwerking met stichting ‘De Poolster’ (schaatscultuur en schaatshistorie van Nederland. Er worden onder andere attributen uit de privécollectie van Sjoukje Dijkstra getoond en van de Amstelveense schaatsvereniging ‘De Poelster’. Eveneens wordt aandacht geschonken aan het schaatsen in Amstelveen en nabije omgeving.