Lezing De Brittenburg door Tom Buitendorp

De lezing over De Brittenburg is vanwege het Coronavirus tot nader te bepalen datum uitgesteld.

Datum nader te bepalen.

Tom Buijtendorp presenteert de resultaten van zijn onderzoek naar de Brittenburg, de geheimzinnige ruïne die eeuwen geleden herhaaldelijk op het strand bij Katwijk is gezien. Het mysterie leek onoplosbaar, maar de spreker verzamelde veel nieuw materiaal met opmerkelijke inzichten waarover hij een boek schreef. Tijdens deze presentatie neemt hij het publiek mee op zijn speurtocht. Het is een avontuur zoals avonturen behoren te zijn. Er verschijnen raadselachtige afbeeldingen, en eeuwenoude kaarten onthullen als een schatkaart met een kruis en in ‘passen vanaf de kerktoren’ waar de Brittenburg in zee verdween.

Oude fouten vormen een dwaalspoor en raadselachtige voorwerpen en onmogelijke plattegronden tarten de onderzoeker. Maar het doorzetten wordt beloond. Aan de hand van zijn boek en de beschreven locaties valt het gepresenteerde avontuur nog eens te beleven. Na afloop is tegen contante betaling het boek te koop (€ 24,95) en kan het desgewenst door de auteur worden gesigneerd. De auteur promoveerde in 2010 op de Romeinse stad Forum Hadriani en schreef publieksboeken over het jaar 117 en Caesar in de Lage Landen.
De lezing is vrij toegankelijk voor leden van de AWN en de Vereniging Historisch Amstelveen. Kosten niet-leden:  € 2  (vrijwillige bijdrage).

Foto: uitsnede van het castellum op een gravure van F. van Bleijswijk, 1725 – Brittenburgnet.nl