Archeologische lezingen

 

Op 17 maart 2018 vinden in het verenigingscentrum aan Orion 19A in Amstelveen twee archeologische lezingen plaats.
Ben Naardin geeft een presentatie van zijn onderzoek naar de versierde keramische schijven en conische objecten uit de Late Bronstijd in West-Friesland.
Paul Hoogers geeft een lezing over conflictarcheologie.
Tijdstip: 10.35 tot 12.15 uur.
De lezingen zijn vrij toegankelijk voor leden van de Vereniging Historisch Amstelveen.

 

 

Lees meer: Archeologische lezingen

Behoud voormalige synagoge Randwijcklaan 13

De voormalige synagoge aan de Randwijcklaan 13 dreigde te verdwijnen. Op deze locatie was woningbouw gepland. De Vereniging Historisch Amstelveen (VHA) is van mening dat het houten gebouwtje van belang is voor de historie van Amstelveen. Dit pand is in 1932 naar een ontwerp van architect F.A. Warners gebouwd, een van de bekendste vertegenwoordigers van de Amsterdamse School, die ook diverse woningen in de wijk Randwijck ontwierp. Het gebouw heeft de kenmerken van de architectuur van de Amsterdamse School.

Lees meer: Behoud voormalige synagoge Randwijcklaan 13

Amstelveen in kaart

Nieuw cahier: Amstelveen in Kaart

In december 2016 is de nieuwste uitgave van de Vereniging Historisch Amstelveen verschenen, het cahier ‘Amstelveen in Kaart’.  De uitgave is nummer twaalf in de serie Historische Cahiers en is samengesteld door P. van Schaik en M. van Munster.
Amstelveen in Kaart geeft in meer dan dertig topografische kaarten de geschiedenis van Amstelveen weer.

Lees meer: Amstelveen in kaart

Les 'Uurtje Historisch Amstelveen'


De Vereniging Historisch Amstelveen organiseert vanaf dit schooljaar op de vrijdagochtend de les “Uurtje historisch Amstelveen”. Om meer aandacht te schenken aan de geschiedenis van de gemeente Amstelveen  is er een les samengesteld  voor de  groepen 7 en 8 van de basisschool. 

 

Lees meer: Les 'Uurtje Historisch Amstelveen'