Historische wandeling Oude Dorp

Op 22 september 2018 organiseren we een rondleiding voor leden van de vereniging in het Oude Dorp. Ons bestuurslid mevrouw Anneke Bulk leidt belangstellenden rond, vanaf 14.00 uur.

U kunt zich opgeven via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tot 15 september. Het minimum aantal deelnemers is 5, het maximum aantal is 25. Deelname is gratis en voor leden van de vereniging. Leden mogen één introducee gratis meenemen.

Lezing Stelling van Amsterdam

Op 14 november 2018 geeft de heer Rene Ros een lezing over de Stelling van Amsterdam. Vooraf wordt de documentaire 'Geheim Landschap' vertoond, over forten in Europa en Nederland
Het programma start om 20.00 uur. De locatie is Orion 19A, in Amstelveen.

In een multimediale presentatie maakt René Ros de vrijwel onzichtbare Stelling van Amsterdam zichtbaar. Hij voert sinds 1998 als vrijetijds-historicus archief- en veldonderzoek uit naar het militair erfgoed in de regio Amsterdam. 

Lees meer: Lezing Stelling van Amsterdam

Presentatie nieuw boek over St. Urbanuskerk Bovenkerk

Op 22 februari verscheen er een nieuw boek over de St. Urbanuskerk in Bovenkerk, uitgegeven door de Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus.
Het boek is een weerslag van de geschiedenis van de kerk, waarin ook de laatst bekende feiten zijn opgenomen na grondig speurwerk in archieven en internet. Daarnaast is er door Cuyperskenner Cor Schrama een gedegen geschiedenis opgenomen van de grote Pierre Cuypers – de beroemde architect van onze kerk –  met veel (beeld-)informatie over de vele gebouwen die door Cuypers in Nederland zijn neergezet.

Lees meer: Presentatie nieuw boek over St. Urbanuskerk Bovenkerk

Oorlogsdagboek van Albertine Schelfhout-van der Meulen

Nakomelingen van Albertine Schelfhout-van der Meulen hebben onlangs een dagboek uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog gevonden, een boek over Amstelveen in oorlogstijd.  Hierin schrijft Albertine nauwkeurig wat er allemaal in de straat, in de wijk, in Amstelveen en Amsterdam gebeurde, hoe moeilijk het was om aan eten, aan kleding, aan brandstof te komen, het bizar wrede optreden van de bezetter, alles gedetailleerd, Om het boek te realiseren is financiële steun nodig en iedereen kan helpen. Ga naar www.voordekunst.nl/projecten/7358 Wie doneert, krijgt het boek bij verschijnen gratis toegezonden.

Lees meer: Oorlogsdagboek van Albertine Schelfhout-van der Meulen