Lezing Ella van de Ven

Op 10 oktober 2017 geeft beeldhouwster Ella van de Ven een lezing. Ella van de Ven heeft onder andere het Indiëmonument in het Broersepark gemaakt. Daarnaast heeft zij een omvangrijk oeuvre van beeldhouwwerken, waaronder ook beelden die in Amstelveen in de openbare ruimte staan. Op de tentoonstelling Amstelveen in Kunstkunt u diverse werken van Ella zien. In het septembernummer van Amstel Mare is een interview met haar opgenomen. De lezing begint om 20.00 uur.

Tentoonstelling Amstelveen in kunst


De Vereniging Historisch Amstelveen organiseert in de maand oktober 2017 de tentoonstelling ‘Amstelveen in Kunst’. De tentoonstelling wordt gehouden in het kader van de Maand van de Geschiedenis.

 

 

 

Lees meer: Tentoonstelling Amstelveen in kunst

Amstelveen in kaart

Nieuw cahier: Amstelveen in Kaart

In december 2016 is de nieuwste uitgave van de Vereniging Historisch Amstelveen verschenen, het cahier ‘Amstelveen in Kaart’.  De uitgave is nummer twaalf in de serie Historische Cahiers en is samengesteld door P. van Schaik en M. van Munster.
Amstelveen in Kaart geeft in meer dan dertig topografische kaarten de geschiedenis van Amstelveen weer.

Lees meer: Amstelveen in kaart

Les 'Uurtje Historisch Amstelveen'


De Vereniging Historisch Amstelveen organiseert vanaf dit schooljaar op de vrijdagochtend de les “Uurtje historisch Amstelveen”. Om meer aandacht te schenken aan de geschiedenis van de gemeente Amstelveen  is er een les samengesteld  voor de  groepen 7 en 8 van de basisschool. 

 

Lees meer: Les 'Uurtje Historisch Amstelveen'