Tentoonstelling Amstelveen in kunst

In de maand oktober 2017 organiseert de VHA de tentoonstelling Amstelveen in kunst, in het kader van de ‘Maand van de Geschiedenis’.
Voor deze tentoonstelling kunt u een kunstobject inbrengen dat door uzelf is gemaakt of dat in uw bezit is. De tentoonstelling Amstelveen in kunst vindt plaats van 1 oktober tot en met 29 oktober 2017.

 

 

 

Lees meer: Tentoonstelling Amstelveen in kunst

Amstelveen in kaart

Nieuw cahier: Amstelveen in Kaart

In december 2016 is de nieuwste uitgave van de Vereniging Historisch Amstelveen verschenen, het cahier ‘Amstelveen in Kaart’.  De uitgave is nummer twaalf in de serie Historische Cahiers en is samengesteld door P. van Schaik en M. van Munster.
Amstelveen in Kaart geeft in meer dan dertig topografische kaarten de geschiedenis van Amstelveen weer.

Lees meer: Amstelveen in kaart

Les 'Uurtje Historisch Amstelveen'


De Vereniging Historisch Amstelveen organiseert vanaf dit schooljaar op de vrijdagochtend de les “Uurtje historisch Amstelveen”. Om meer aandacht te schenken aan de geschiedenis van de gemeente Amstelveen  is er een les samengesteld  voor de  groepen 7 en 8 van de basisschool. 

 

Lees meer: Les 'Uurtje Historisch Amstelveen'

Historisch Cahier Elsenhove

 

In 2016 bestond Speelboerderij Elsenhove 40 jaar. In samenwerking met de gemeente Amstelveen en de Stichting Vrijwilligers Speelboerderij Elsenhove hebben wij aandacht besteed aan dit jubileum door een uitgave uit te brengen met teksten over en foto's gemaakt op de speelboerderij.

Lees meer: Historisch Cahier Elsenhove