Jagershuis blijft Rijksmonument

Na een lange procedure heeft de Raad van State op 21 juli 2021 besloten dat 't Jagershuis de Rijksmonumentale status behoudt. Een projectontwikkelaar wilde het pand slopen om op deze plek nieuwbouw te realiseren. Wij zijn tegen het schrappen van de monumentale status in 2017 in bezwaar gegaan.
Dankzij kundige juridische ondersteuning is uiteindelijk dit resultaat geboekt. Wij zijn blij met deze uitspraak, die betekent dat 's Jagershuis behouden blijft.
Hopelijk kan over een tijdje weer op het terras van 't Jagershuis genoten worden van de historische omgeving.

Honderd jaar zingen pro Deo

Het  Latijns Parochiekoor Cantemus Dominum is het grootste en oudste koor van de totaal vijf koren die de Augustinuskerk rijk is. In 2020 bestond het koor 100 jaar. Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan is een boek verschenen: 'Honderd jaar zingen pro Deo'.
 
Honderd jaar zingen pro Deo is te verkrijgen door een mail naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en tegelijkertijd een bedrag van Euro 25,-- over te maken op
NL37 INGB 0003 6755 57 t.n.v. RK KERKKOOR CANTEMUS DOMINUM te Amstelveen.
U krijgt daarna een exemplaar thuisbezorgd. 

VHA op zaterdag gesloten

Het verenigiingscentrum aan Orion 19A is voorlopig op de zaterdag tussen 11.00 en 13.00 uur gesloten in verband met het Coronavirus.

Monument Nooit Meer Teruggekomen onthuld

Tijdens een ingetogen plechtigheid is op 24 september het Amstelveense monument ‘Nooit meer teruggekomen’ officieel onthuld. Het monument draagt de namen van de 166 Joodse inwoners die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn vermoord. Het monument staat op de Prins Bernhardlaan, in de bocht van de Amsterdamseweg. Het is een onderdeel van het project ‘Nooit meer teruggekomen’ en is een initiatief van David Serphos en Hugo van der Kooij van stichting Amstelveen Oranje.