archeologische lezing Dwars door de Dijk

Op zaterdag 9 december 2017 vindt vanaf  13.00 tot ca. 14.30 uur een lezing plaats die is georganiseerd door de afdeling Amsterdam van Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie (AWN), met de titel "Dwars door de Dijk. De lezing wordt gehouden door Michiel Bartels, regio archeoloog van de stad Hoorn en omstreken.
De lezing vindt plaats in het verenigingscentrum van de Vereniging Historisch Amstelveen, Orion 19A -1188BZ Amstelveen.

Let op: in de nieuwsbrief van de VHA is deze lezing abusievelijk aangekondigd op 16 december. Dit is onjuist. 9 december is de juiste datum voor deze lezing.

Lees meer: archeologische lezing Dwars door de Dijk

Tentoonstelling Amstelveen in kunst


De Vereniging Historisch Amstelveen organiseert in de maand oktober 2017 de tentoonstelling ‘Amstelveen in Kunst’. De tentoonstelling wordt gehouden in het kader van de Maand van de Geschiedenis.

 

 

 

Lees meer: Tentoonstelling Amstelveen in kunst

Amstelveen in kaart

Nieuw cahier: Amstelveen in Kaart

In december 2016 is de nieuwste uitgave van de Vereniging Historisch Amstelveen verschenen, het cahier ‘Amstelveen in Kaart’.  De uitgave is nummer twaalf in de serie Historische Cahiers en is samengesteld door P. van Schaik en M. van Munster.
Amstelveen in Kaart geeft in meer dan dertig topografische kaarten de geschiedenis van Amstelveen weer.

Lees meer: Amstelveen in kaart

Les 'Uurtje Historisch Amstelveen'


De Vereniging Historisch Amstelveen organiseert vanaf dit schooljaar op de vrijdagochtend de les “Uurtje historisch Amstelveen”. Om meer aandacht te schenken aan de geschiedenis van de gemeente Amstelveen  is er een les samengesteld  voor de  groepen 7 en 8 van de basisschool. 

 

Lees meer: Les 'Uurtje Historisch Amstelveen'